Czy kiedykolwiek miałeś wrażenie, że czegoś brakuje w daniu, które właśnie skończyłeś jeść? W takich sytuacjach idealnie sprawdzi się dodatek, który będzie oryginalny i szybko uzupełni danie. Dżem z czerwonej cebuli podkreśla smak i konsystencję mięs, serów czy kanapek. Z nami nauczysz się ją robić!
Zobacz więcej zdjęć
Uwielbiamy nietypowe połączenia smaków. Jednym z naszych ulubionych jest słodko-kwaśny. W konfiturze z czerwonej cebuli spotykają się brązowy i wytrawny balsamiczny, a kojąca oliwa z oliwek i głębia czerwonego wina łączą się. Ten smak uzależnia, więc uważaj.
Indyjski chutney może kojarzyć się z gęstym sosem doprawionym przyprawami. Chutney to gęsty sos z przyprawami o charakterystycznym smaku. Dobrze komponuje się z daniami głównymi i przekąskami. Dzisiaj przygotujemy dżem!
Dżem z czerwonej cebuli to świetny dodatek do mięs, zwłaszcza wołowiny lub wieprzowiny w postaci burgerów lub steków. Czerwona cebula, podobnie jak żurawina, bawi się naszymi kubkami smakowymi i dodaje mięsom nutę słodyczy. Wegetarianie również powinni mieć ją w swojej spiżarni, ponieważ cebula confit doskonale uzupełnia dania z kaszy, tofu czy grillowanych warzyw. Lubi też towarzystwo oscypka podawanego na ciepło. Jeszcze lepiej smakuje podana z halloumi!
Być może przygotowujesz przyjęcie, na którym nie może zabraknąć przekąsek takich jak wędliny, sery czy mini kanapki. To najpopularniejsze pomysły na świętowanie specjalnych okazji, takich jak urodziny czy spotkanie rodzinne. Gwarantujemy, że zimna płyta będzie wyglądać bardziej atrakcyjnie, jeśli dodasz do niej sosy, rabarbar lub konfiturę cebulową. Podawaj sosy oddzielnie w miseczce lub słoiku, aby goście mogli zdecydować, ile ich dodać.
Do dekoracji pizzy można użyć czerwonego dżemu. Można również użyć koziego sera, orzechów i rukoli. Ta kombinacja podbiła podniebienia i lokalizacje nawet najbardziej wymagających gości!
Na koniec zostawiliśmy jeszcze jeden pomysł - konfiturę można wykorzystać do maczania krakersów lub lekko posolonych chipsów. Zwykła przekąska zyska nową odsłonę. Chyba wiemy, co przygotujemy na nasz kolejny maraton filmowy.
Zobacz więcej zdjęć
Uwielbiamy domowe przetwory, ponieważ są pyszne, naturalne i łatwe w przygotowaniu. Nawet początkujący kucharz może je przygotować! Nic nie smakuje lepiej niż domowe dżemy, takie jak wiśniowy lub śliwkowy, które można znaleźć w spiżarni w miesiącach zimowych .....
Dżem z czerwonej cebuli jest tego doskonałym przykładem. Jest łatwy w przygotowaniu i niedrogi. Można ją przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy, a nawet dłużej, jeśli ją pasteryzujemy! ). Zajmie to tylko kilka minut w kuchni i kilka prostych składników. Zaczynamy! Co będzie potrzebne do przygotowania Chutney z cebuli.
Lista zakupów:
Przed rozpoczęciem gotowania przygotuj słoiki i zakrętki, w których będziesz przechowywać dżem. Podobnie jak w przypadku słoików z fasolą mung, fasolę należy wcześniej umyć i sparzyć w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Dzięki temu przetwory nie zepsują się.
Możesz również przygotować dekoracyjne naklejki do ozdobienia słoików. Naklejki te będą zawierać nazwę przetworów oraz datę ich przygotowania. Ten dżem to świetny prezent - nie ma nic lepszego niż zdrowy i pyszny prezent, który pochodzi prosto z serca. Jest to szczególnie prawdziwe teraz, gdy coraz więcej osób decyduje się na kupowanie produktów w sklepie zamiast robienia ich w domu.
Zobacz więcej zdjęć
Przyprawy są niezbędne w domowych przetworach. Wzmacniają smak i sprawiają, że nie wystarczy zjeść jedną łyżkę domowego dżemu lub konfitury. Dżem z czerwonej cebuli jest również fanem cynamonu i wanilii.
Dodaj trochę płatków chili! Dodaj trochę płatków chili do swojego dania! Możesz pójść w innym kierunku i uzyskać łagodniejsze wykończenie. Jeśli tak, możesz postawić na kilka kropel miodu.
Jak widzisz, liczy się efekt, jaki chcesz osiągnąć. Po dodaniu składników i gotowaniu dżemu przez chwilę, warto spróbować sosu. Dopraw go odpowiednio. Kieruj się własnymi upodobaniami!
Nie ma nic lepszego niż domowe przetwory owocowe lub warzywne. Podczas gdy niektóre z tych przetworów można robić tylko przez kilka miesięcy w roku (np. przetwory z winogron), czerwoną cebulę można znaleźć w sklepach niemal przez cały rok. Dzięki naszemu przepisowi możesz przygotować dżem z czerwonej cebuli w mniej niż godzinę. Zaczynamy!
Zobacz. Możesz zrobić dżem z czerwonej cebuli, jeśli wiesz, jak przygotować dżem truskawkowy lub inne domowe przetwory. Ten przepis jest łatwy do wykonania, nawet jeśli gotujesz po raz pierwszy. Rezultat będzie pyszny.
Często to właśnie dodatki nadają potrawie charakteru! Dżem z czerwonej cebuli nada Twojemu daniu wyrafinowany i niepowtarzalny smak. Poczujesz się jak prawdziwy szef kuchni. Westwing ma dla Ciebie więcej inspiracji!
Odkryj wszystkie oferty do -70%